Mökkeily on perheen yhteisen olemisen parasta aikaa. Kun polttopuut on kannettu ja kiireisimmät puhdetyöt tehty, on kiva kerääntyä pelailemaan jotain.

Mutta, mutta – tikkataulu on päässyt kuoriutumaan nahoistaan ja Kimblestä kupla puhjennut. Korttipakastakin on taidettu kadonneet korvata valokuvilla kuin Reinikaisella konsanaan (kohdassa 16:45!) eikä 80-luvun painos Trivial Pursuitistakaan jaksa enää neljättä vuosikymmentä innostaa pelaamaan. Taitaa olla syytä suunnata Tori.fin apajille. Ties vaikka mökkipaikkakunnalla olisi tarjolla erilaisia pelejä kun kotiseudulla!

Lautapelit ovat viime vuodet olleet taas muodissa ja aikuisempaan makuun löytyy suomenkielisenä nykyään paljon muutakin kuin vanhat tutut. Nykyklassikoista esimerkiksi Carcassonnea, Menolippua tai Portobello Marketia suosittelen lämpimästi.

pelit1

Uno, liikennekortit, muistipelit ja korttipakat kulkevat kätevästi taskussa vaikka naapuriinkin. Näissä on taattua mökkipelifiilinkiä:

pelit2

Pienenä poikana rakastin Legoilla rakentelua. Mökillä nämä rakennuspalikat saattavat nousta perheen pienimpien joukossa arvoon arvaamattomaan, kun tietotekniikkaa on vähemmän tarjolla. Nostalgisena hetkenä saattaisin langeta ostamaan tämän vaikka itselleni sadepäivän ratoksi:

pelit3

Eikä mökissä tietenkään sisällä möllötetä, jos sää on kaunis. Silloin meillä ainakin pistetään pystyyn kunnon pihapelit. Esimerkiksi Mölkky, tuo Pariisinkin puistoihin levinnyt tarkkuutta vaativa heittopeli, on yksi suosikeistani.

pelit4

Petankkikuuliin ei ajan hammas sentään ole pystynyt. Niillä aionkin tänä kesänä kokeilla ihan uudenlaista peliä, nimittäin Taistelupetankkia.

Mitäs teidän mökillä pelataan?

Tagged with →