Kevään mukavia asioita ovat keltaiset kukat tienvarsilla, valoisan ajan lisääntyminen ja lintujen sirkutus. Ikäviin puoliin puolestaan kuuluvat katupöly, lumen alta paljastuvat koirankakat ja yöpakkaset.

Sitkein kevätvitsaus on kuitenkin autokuume, joka saattaa pahimmassa tapauksessa tuhota sekä omaisuuden että perhesuhteet. Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Seuraavassa kerromme merkit, joista tunnistat autokuumeen sekä keinot niistä selviämiseen.

1.

Oire: Et jaksa enää pestä tai muuten hoitaa nykyistä autoasi. Pölykerrosten irrottamiseen vaaditaan vähintään katuporaa, ja alkuperäinen väri selviää vain vanhoista valokuvista.

Hoito: Aja kunnon autopesun kautta ja nauti hetki siitä, että autosi on puhtaampi kuin naapurilla.

2.

Oire: Törmäät todelliseen farkkuhelmeen, johon mahtuisi heittämällä kaksosrattaat ja kolmet turvaistuimet. Rinta-alaa ahdistaa, kun lapset ovat jo kasvaneet istuinkorokkeistakin ulos ja järkiperusteita hankinnalle on vaikea keksiä.

Hoito: Lähetä lapset mummolaan ja varaa romanttinen viikonloppu kahdelle merenrantahotellissa. Ahdistusoireet alkavat helpottaa joidenkin kuukausien kuluttua.

3.

Oire: Olet löytänyt nettikaupasta punaisen ja persoonallisen Peugeotin. Huomaat, että joka toinen vastaantuleva auto on pirtsakka ranskalainen.

Hoito: Katsele puolisen tuntia kuvaa harmaasta Golfista. Mene takaisin liikenteeseen, ja huomaat harha-aistimusten hävinneen.

4.

Oire: Käyt autokaupoissa nuuhkimassa autuaana uusien autojen tuoksua. Oman auton Wunderbaum ei pysty peittämään menneiden matkapahoinvointien ja koirakuljetusten hajujälkiä.

Hoito: Tähän poikkeuksellisen pahaan oireeseen tarvitaan järeä hoito eli järkiperusteet: uuden auton tuoksua voi ostaa purkista, mutta omaan autoon kertyneitä muistoja ei saa hankittua millään rahalla.

5.

Oire: Siirrät vanhan auton katsastusta eteenpäin siltä varalta, että ostat kohta sen vähän ajetun unelman, jota olet käynyt katsomassa netissä 68 kertaa viimeisten viiden päivän aikana.

Hoito: Ketä oikein yrität huijata? Jos et ole vielä noin monen vierailun jälkeen edes jättänyt tarjousta autosta, teitä ei ole tarkoitettu toisillenne.

+1

Oire: Mikään ei tunnu enää miltään, ja lainaat auton avaimet viime kuussa ajokortin saaneelle teinille ilman liikenneturvallisuusluentoa.

Hoito: Ainoa käypä hoito on suunnata Tori.fi:hin ja hankkia se auto, josta olet aina haaveillut.

 

Ps. Tänä keväänä #autokuume voi hyvällä tuurilla talttua ilman rahaa, jos onnistut löytämään Toriin piilotetun, ilmaisen auton. Lue lisää: http://kisa.tori.fi/

Tagatty avainsanoilla →