Laduilla on luvassa ruuhkaa, kun näinä viikkoina vietetään eri puolilla maata taas talvilomaa. Kasuaalimpi tarkkailija voi huvitella itseään bongailemalla lumelta ja latukahviloista erilaisia murtsikkaelämän hahmoja. Tässä muutama!

Hipokuntoilijalta löytyy tyypillisesti joka tyyliin ja olosuhteisiin erikseen optimoidut suksiparit.

Hipokuntoilijalta löytyy tyypillisesti joka tyyliin ja olosuhteisiin erikseen optimoidut suksiparit.

1) Hipokuntoilija

Hipokuntoilijan tunnistaa viimeisen päälle optimaaliseen suorituskykyyn tähtäävästä varustuksesta. Löytyy nanosukset ja hiihtotakit ja aerodynaamisesti muotoillut mononkärjet. Näiden bongaamisessa saa olla terävät hoksottimet, sillä yleensä heidän höyryävä selkänsä paahtaa ladulla ohi lähes maantiekojoottimaista vauhtia.

Tämä anorakki edustaa hipstereiden suosimaa ironista hiihtoestetiikkaa.

Tämä anorakki edustaa hipstereiden suosimaa ironista hiihtoestetiikkaa.

2) Hipsterihiihtäjä

Viimeisen parin talven selvänä trendinä laduilla on näkynyt myös selvästi muista kuntoilijoista erottuvia, vahatuin viiksin ja hassuin lasein vintage-villapaidassa hiihteleviä hipstereitä. He ovat nimittäin kuulleet, että hiihtäminen on uusi sienimetsällä käyminen, joka on uusi suodatinkahvi.

Erikoisuuden tavoittelun sijaan hipsteriä houkuttelee laduille nimenomaan hiihdon hieman ironinen tavallisuus – ja mikä sen normimpaa kuin hiihtää hiihtolomalla? Varustepolitiikka heijastelee samaa: mahdollisimman tavalliset sukset, joita ei voi vahingossakaan luulla liian urheilullisiksi tai liiaksi sitoutumiseksi.

Vanhan liiton Terinit-hiihtoasu toimii yhä! Hiihtoliiton hyväksymä.

Vanhan liiton Terinit-hiihtoasu toimii yhä! Hiihtoliiton hyväksymä, made in Finland.

3) Vanhan liiton rautaseniori

Nämä vanhemman pään hiihtäjät tunnistaa ensiksi äänestä, joka lähtee siitä, kun vanhanaikainen leveä side hinnaa ladun reunaan. (He eivät koskaan hiihdä muuta kuin perinteistä.) Se ei kuitenkaan vanhan liiton kasvattia haittaa, vaan muistuttaa heitä vanhoista hyvistä ajoista, jolloin myötätuulta ja alamäkeä ei vielä oltu keksitty.

Latukahvilassa kuuman puolukkamehun äärellä heidän kanssaan tulee helposti juttuun kiroamalla Thomas Wassbergiä tai muistelemalla ensimmäisten kunnollisten muovisuksien tuloa markkinoille Lahden MM-kisojen aikaan vuonna 1978.

Tagatty avainsanoilla →