Jakamistalous ja kierrättäminen ovat aikamme vahvoja trendejä. Olemme kuluttajina yhä tiedostavampia ympäristömme tilasta ja kiertotalouden eheyttävästä vaikutuksesta ekosysteemiin. Useimmat meistä aloittavatkin ostoprosessinsa aina käytetyn tavaran palveluista, kuten Torista. Tori on Suomen suosituin kauppapaikka ja palvelua käyttää kuukausittain 2.2 miljoonaa suomalaista.

Tori on Suomen suosituin kauppapaikka.

Eroon kertakäyttökulttuurista

Ennen kuin hankkii kaiken tarvitsemansa kaupasta uutena, on hyvä tarkistaa olisiko vastaavaa tarjolla käytettynä. Kiertotaloudella on positiivinen vipuvaikutus sekä ympäristön että lompakon tasapainolle. Hankinnoissa kannattaa panostaa laatuun ja tehdä vastuullisia valintoja. Laadukas hankinta kestää aikaa ja käyttöä – panostus maksaa lopulta itsensä takaisin hyvänä jälleenmyyntiarvona ja kysyntänä vertaiskauppamarkkinoilla.

Kaikessa kulutuksessa olisi suositeltavaa pyrkiä eroon kertakäyttöisyydestä ja puntaroida hankkimansa hyödykkeen elinkaarta ja sijoituspaikkaa oman käyttötarpeen jälkeen. Optimaalista olisi, että tämän päivän hankintoja päätyisi mahdollisimman vähän jätteeksi.

Ärräpaketti on mukana edistämässä kiertotaloutta

Ärräpaketin voi jatkossa käyttää uudelleen.

R-kioski haluaa omalta osaltaan edistää ympäristön ja ihmisten kukkaroa säästäviä toimintatapoja. Ärräpaketin käyttäjien toiveisiin on nyt vastattu ja jatkossa vanhan Ärräpaketin voi käyttää uudelleen. Uudistus on huomattava parannus kertakäyttöiseen pakettikulttuuriin verrattuna; ympäristön kuormitus vähenee ja kustannukset laskevat, kun laatikkoa ei tarvitse ostaa aina uudelleen.

Ärräpakettien uudelleenkäyttö on mahdollista R-kioskeista ostettavilla tarroilla, joilla peitetään paketin vanhat yhteystiedot. Kahden tarran hinta on 0,70 euroa.

Pienet lähetykset kätevästi kioskilta toiselle

Ärräpaketti – pienet lähetykset kätevästi kioskilta kioskille.

Ärräpaketti on oiva valinta pienten, enintään 5 kg painavien, lähetysten kuljetuksiin. Paketit kulkevat kätevästi kioskilta kioskille 2-5 arkipäivän kuluessa. Ärräpaketin voi ostaa miltä tahansa Ärrältä ja lähettää sen mille tahansa Ärrälle. Paketin matkantekoa voi seurata lähetystunnuksella.

Ärräpaketteja kulkee yksityiskäyttäjältä toiselle satoja tuhansia vuosittain. Lähetykset sisältävät  enimmäkseen vertaiskaupan kierrätyshyödykkeitä, kuten vaatteita ja kenkiä, pienelektroniikkaa ja sisustamisen pientuotteita. Näin joulusesongin kynnyksellä paketeissa kulkee myös paljon lahjoja.

R-säilytys – pienten tavaroiden säilytys ja luovutus

Pienet tavarat vaihtavat omistajaa helposti silloinkin, kun aikataulut eivät kohtaa. Ärrä on osaltaan edistämässä yksityishenkilöiden välistä vertaiskauppaa toimimalla kauppatavaran (tai minkä tahansa henkilöltä toiselle siirtyvän tavaran) säilytys- ja noutopisteenä. Tavarat jätetään noudettavaksi Ärrälle ja tavaroiden vastaanottaja saa tiedon asiasta tekstiviestitse. Palvelun hinta on 3 euroa.

Tehdään hyvää yhdessä!

Me Torissa rohkaisemme yhteistyökumppaneitamme vastuullisuuteen ja kestävää kehitystä edistäviin tekoihin. Tehdään hyvää yhdessä – kierrätyksellä ja uusiokäytöllä kertakäyttöisyyttä vastaan!

Tee löytöjä Torissa – ostokset kulkevat perille Ärräpaketilla!