Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY julkaisi kesällä erinomaisen oppaan koiranostajille. Liitossa on huomattu, että päätös koiran hankinnasta perustuu usein puutteelliseen tietoon.

Fiksun koiranostajan opas on tehty tukemaan koiranhankkijaa rodun ja myyjän valitsemisessa, pentutehtailun ehkäisemisessä ja pohdinnoissa, riittävätkö omat resurssit koiran pitämiseen.

Pentutehtailu on kasvatusta, jossa pentuja teetetään tavoitteena tienaaminen, eläinten hyvinvoinnista piittaamatta. Monen pennunostajan ilo vaihtuu suruun, kun pentu sairastuu vakavasti tai jopa menehtyy pian kotiutumisen jälkeen.

Fiksun koiranostajan opas neuvoo, miten tunnistaa ja välttää nämä epäkohdat.

Me Torissa torjumme pentutehtailua yhteistyössä SEYn kanssa jatkuvasti. Me esimerkiksi tarkastamme kaikki koira- ja kissailmoitukset Torin lemmikkiosiossa ennen julkaisua ja puutumme tiedoiltaan puutteellisiin tai ongelmallisiin ilmoituksiin. Tukeudumme tarvittaessa SEYn neuvojien tietotaitoon ja opastamme myös käyttäjiämme selvittämään mahdolliset pentueen epävarmuustekijät ennen sitoutumista lemmikkiin.

Toriin jätettiin alkuvuonna keskimäärin yli 8000 lemmikki-ilmoitusta kuukaudessa. Eläinilmoitusten kokonaismäärä on kasvanut yli 20 prosenttia viime vuodesta. Samaan aikaan koirailmoitusten määrä on laskenut 12 prosenttia ja kaupankäynti on muuttunut vastuullisemmaksi, eli valistuksella ja tiukemmalla valvonnalla on jo ollut vaikutusta.

Lataa maksuton opas tästähttp://www.sey.fi/images/Julkaisut/fiksun_koiranostajan_opas.pdf

Tagged with →