Kun säätila aamulla näyttää nurjalta, iskee usein laiskuus: reippaan kävelypyrähdyksen sijaan tekee vähän lyhyemmälläkin matkalla mieli istahtaa auton rattiin. Kuravaatekassit, unilelut ja kanteleet eivät ole mukavinta raahattavaa, jos pitäisi itsekin vielä päästä päiväkodilta töihin uimatta hiessä. Auton lastaaminen ei sekään kuitenkaan ole kivaa, turhan autoilun tuomasta huonosta omatunnosta nyt puhumattakaan.

Meidän perheessä löydettiin ihan uudenlaista iloa aamun logistiikkaan: olemme hankkineet laatikkofillarin! Sähköavusteinen, kolmipyöräinen menopeli on tehnyt pienistä arkisista matkoista kertaheitolla yhtä juhlaa. Pyörän tilavaan laatikkoon humahtaa aikamoinen kasa tavaraa, kaksi nassikkaa turvavöihin omalle penkilleen ja vielä kotiin palatessa muutama kauppakassikin.

pyörä2

Pyörällä voi kuljettaa noin sadan kilon lastia, eli kyytiin mahtuisi tarvittaessa myös kaksimetrinen mieheni koriskamoineen. Ja kun menoa vauhdittaa moottori, myös vähemmän treenanneelta polkijalta onnistuu messevän rahdin kuljetus ilman tuskanhikeä.

Lapset rakastuivat laatikkopyörään välittömästi.

Heistä on mahtavaa jutella keskenään ja vilkutella vastaantulijoille, joita sympaattinen menopelimme usein hymyilyttää. Ja kivaa se on tietysti aikuisistakin! Kaivureista ja ohi vilahtavista koirista jutusteleminen on helppoa, kun lapset istuvat suoraan edessä, ja sateen sattuessa napsautamme kuomun laatikon päälle. Mikäs siellä suojassa nakottaessa, kun sade ropisee kattoon. Nyt pitäisi vielä katsastaa Torista kuskeillekin kunnon sadekamppeet!

Hintaa fillarilla oli aika tavalla, mutta se on ollut joka lantin arvoinen. Autoa emme ole tankanneet aikoihin, ja ajovuoroista joutuu lähes kinastelemaan, niin nastaa ajaminen on. Ja jos pyörän joskus haluaisikin myydä, sille löytyy helposti ostaja – käytettyjä laatikkopyöriä etsitään Torissa kovasti.

Jos haaveilet ekologisesta menopelistä, kannattaa viritellä Toriin hakuvahti ja hakea esimerkiksi sanoilla ”laatikkopyörä”, ”tavarafillari” ”konttipyörä” ja ”taakkapyörä”.

Ja jos aihe alkaa kiinnostaa enemmänkin, Tavarafillari-blogista löydät paljon mielenkiintoista luettavaa. Mutta varo: laatikkopyöräkuume on erittäin tarttuvaa sorttia!