Töissä ressaa, lasten harrastuskuviot imevät mehut ja tiskikoneen ainainen täyttäminen saa näkemään punaista. Ruuhkavuosissa kahlaaminen kuormittaa henkisesti eivätkä syksyn pimenevät loskakelit yleensä hellitä päätä kiertävää vannetta. Mikä avuksi?

Elämäntaidon valmentajat suosittelevat meditointia ja rauhoittumista, mutta myös luonnossa liikkumista ja eläinten parissa touhuamista.

Yhä useampi perheenäiti onkin elvyttänyt lapsuuden hevosharrastusta ja todennut saavansa ratsastuksesta ja hevosten hoidosta energiaa arkeensa.

Nykyään ratsastusharrastuksen ei tarvitse tarkoittaa viikoittaista pohkeenväistön harjoittelua tunkkaisen maneesin kaviouralla, vaan harrastaa voi myös nautiskellen – vai miltä kuulostaisi sunnuntaiaamun vaellus rauhallisilla islanninhevosilla tai rento lännenratsastus työpäivän päätteeksi?

Aikuisratsastuksen kasvanut suosio näkyy myös meillä Torissa: ratsastusvälineitä ei enää etsitä vain lasten koossa.

Mitä varusteita ratsastamisen aloittaminen sitten vaatii?

Ratsastushousut lisäävät mukavuutta, vaikka toki missä hyvänsä verkkareissa pärjää. Lapsena ratsastushousuja oli saatavana kahta väriä: beessiä ja mustaa. Nyt väreissä piisaa valinnanvaraa!

4384651027

Jalkineiksikin löytyy tätä nykyä muita vaihtoehtoja kuin vaikeasti jalkaan ähellettäviä kumisaapikkaita. Jos pohjetta on kertynyt, voi ratsastuskenkien ja chapsien yhdistelmä tuntua mukavammalta vaihtoehdolta.

6664337188

6566503616

Pollen selästä jos pyllähtää, voi käydä hullusti, jos alle sattuu kivi tai puunoksa. Lapsena suojattiin vain pää, mutta nykyisellään kovitettuja ratsastusliivejä saa myös rangan alueen suojaksi.

3994144742

3390311151

Kuten missä tahansa harrastuksessa, lajia varten kehitettyjä varusteita riittää. Ratsastustakit, hansikkaat ja muut vermeet ehtii kuitenkin hankkia myöhemminkin. Ulkoratsastukseen pätevät suunnilleen samat säännöt kuin muuhunkin ulkoiluun: mukavaa päällä ja tarvittava määrä kerroksia.

Ja sitten vaan talikoimaan työpaineet lantalan puolelle ja satulaan!

Ps. Torista tietysti löytyy varustus myös hevoselle.

Tagged with →