Pidän itseäni harkitsevana kuluttajana. Käytän rahaa mieluiten reissaamiseen, ulkona syömiseen ja muihin elämyksiin, ja vastaavasti säästän turhassa roinassa. Silloin kun tarvitsen jotain, käännynkin mieluiten netin vertaiskauppapalveluiden puoleen.

Parhaita löytöjäni Torista ovat olleet ylemmässä kuvassa näkyvät 50-luvun tiikkisenkki sekä tanskalaista muotoilua edustava tuoli, joka sopii kivasti senkin viereen. Etsin näitä pitkään ja hartaasti, sillä tiesin, ettei kaupoista löytyisi oikeanlaisia. Mahtava löytö oli myös vanhasta talonpoikaiskodista oleva peili, jonka myyjä onneksi suostui postittamaan minulle, koska tuote sijaitsi toisella puolella Suomea.

IMG_4103

Ylipäätään tykkään siitä, että Torin valikoima on merkittävästi persoonallisempi kuin yhdessäkään kaupassa. Lisäksi sitä voi selailla mukavasti kotisohvalta ja verrata samalla verkkokauppojen vastaaviin tuotteisiin. Hinnat yleensä yllättävät! Isompia hankintoja saatan pohtia jopa kuukauden, mutta lopulta odotus aina palkitsee.

Parasta vertaiskauppapalveluissa on ehdottomasti löytämisen ilo.

On myös kiva tietää, että tekee eettisen valinnan, kun antaa uuden elämän muuten ehkä roskikseen joutuvalle esineelle. Laitan itsekin mielelläni kiertoon tarpeettomaksi jääneitä tavaroita ja toivoisin, että edes osa huonekaluistani kestäisi vaikka omille lapsilleni asti.

Juuri huonekalujen ostamiseen ja myymiseen vertaiskauppa sopii mielestäni kuin nenä päähän. Kaupasta ostettuna ne ovat usein hintavia ja niiden ainakin kuuluisi kestää hyväkuntoisina jopa käyttäjältä toiselle.

Etsin erityisesti kotimaista designia ja seuraavaksi aionkin metsästää kotiimme Artekin jakkarat.

En kuitenkaan halua nurkkiini ylimääräistä roinaa vain siksi, että se on hyvin edullista. Myös käytettynä ostettavat tavarat kannattaa ostaa vain, jos niitä oikeasti tarvitsee ja ne miellyttävät!

 

Nämä viisaat ajatukset meille jakoi ahkera torittaja Annis, 27, Helsingin Kalliosta. Kiitos!

Onko sinulla Toriin liittyvä tarina, jonka haluaisit jakaa blogissamme? Vinkkaa Toritoimitukselle osoitteeseen toritarinat@tori.fi.

Tagged with →