Yksityishenkilöiden välinen vaihdanta eli vertaiskauppa on uusi kuluttamisen muoto, joka on tullut jäädäkseen. Vuoden 2017 aikana Toriin jätettiin yli 10 miljoonaa ilmoitusta ja joka päivä tehtiin keskimäärin 8 000 toteutunutta kauppaa. Kauppa käy siis aktiivisesti ja usein kauppoja hierotaan suuristakin summista.

Me Torissa haluamme panostaa erityisesti siihen, että kauppa käy turvallisuudesta tinkimättä. Yleisesti ottaen Tori-kaupat sujuvat mallikkaasti ja odotusten mukaisesti, kauppakumppanit ovat luotettavia ja molemmille osapuolille jää kaupasta hyvä mieli. Valitettavasti jokaisella kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa ja kaikki eivät aina pelaa yhteisten pelisääntöjen puitteissa. Turvallisten ja sujuvien Tori-kauppojen edistämiseksi kokosimme alle muutamia vinkkejä, jotka on hyvä huomioida yksityishenkilöiden välisessä kaupankäynnissä. 

Me Torissa haluamme panostaa erityisesti siihen, että kauppa käy turvallisuudesta tinkimättä.

Tee kaupat kasvokkain ja turvallisessa ympäristössä

Kannustamme aina tekemään Tori-kaupat kasvokkain ja samalla tarkistamaan ostamasi tuotteen kunto ennen maksamista. Valtaosa Tori-kaupoista toteutuu kauppakumppaneiden lähiympäristössä tapahtuvissa kohtaamisissa. Turvallisuuden nimissä tapaaminen on hyvä sopia julkiselle paikalle, jossa on muitakin ihmisiä liikkeellä ja mahdollisesti myös vartijoita tai videovalvonta.

Jos kaupanteko sovitaan myyjän kotiovelle, taloyhtiön parkkipaikalle tai vaikkapa lähikadun varrelle, on kohtaamiseen suositeltavaa ottaa kaveri mukaan. Kaupanteossa ostaja tarkistaa, että kauppatavaran kunto vastaa myynti-ilmoituksen kuvausta, tavara vaihtaa omistajaa ja myyjä saa tuotteesta maksun. Kun kumpikin osapuoli kohtelee kauppakumppaniaan tapaamisessa kohteliaasti ja rehdisti, tehdään Torissa jatkossakin hyvän mielen kauppoja.

Kannustamme aina tekemään Tori-kaupat kasvokkain.

Mobiilimaksaminen vähentää vertaiskaupan väärinkäytöksiä

Yksityishenkilöiden välisessä kaupankäynnissä keskimääräinen Tori-kaupan arvo on 65 euroa. Se on jo sievoinen summa taskussa mukana kannettavaksi. Vertaiskaupan käteismaksussa on riskinsä rahaväärennöksen ja varkauden suhteen. Onneksi väärinkäytökset ovat Tori-kaupoissa erittäin harvinaisia. Käteismaksun riskit on jokaisen Tori-käyttäjän kuitenkin hyvä tiedostaa ja omilla valinnoilla voi ennaltaehkäistä ikävien tilanteiden syntymistä. Mobiilimaksaminen vapauttaa kauppakumppanit käteisen rahan mukana kuljettamisesta ja sen käyttämisestä maksuvälineenä.

Mobiililompakko kulkee aina mukanasi.

Mobiilisovelluksella siirrät rahaa helposti ja turvallisesti.

Yleisesti mobiilimaksamiseksi nimitetään kaikkia maksutapoja, joissa älypuhelin toimii tavalla tai toisella apuna maksamisessa. Vertaiskaupan kohdalla mobiilimaksamisella tarkoitetaan rahan siirtämistä yksityiseltä henkilöltä toiselle mobiilisovelluksen kautta. Puhutaan myös “kaverimaksamisesta” tai rahaviesteistä. Yleensä sekä lähettäjän että vastaanottajan on oltava kyseisen palvelun käyttäjiä. Maksu löytää perille vastaanottajan puhelinnumeron perusteella. Maksutapahtumassa on kaksi vaihetta: henkilö tunnistautuu mobiilisovelluksen käyttäjäksi, jonka jälkeen summa veloitetaan esimerkiksi luottokortilta tai pankkitililtä.

Vertaiskaupan käteismaksussa on riskinsä rahaväärennöksen ja varkauden suhteen.

Pivolla nopeat ja turvalliset Tori-kaupat

Tori tekee Pivon kanssa kaupallista yhteistyötä, jonka tavoitteena on nostaa mobiilimaksamisen tunnettuutta ja samalla ehkäistä vertaiskaupassa ilmeneviä käteismaksamisen väärinkäytöksiä. Pivo on helppo ja nopea mobiilisovellus, joka toimii yksityiskäyttäjän mobiililompakkona turvallisissa Tori-kaupoissa.

Näin helposti Pivo toimii.

Pivolla voit siirtää rahaa reaaliajassa pelkän puhelinnumeron avulla.

Kaupanteon hetkellä maksu suoritetaan kännykkään ladatulla Pivo-sovelluksella vastaanottajan puhelinnumeroon ja maksu hyväksytään helposti Pivon pääsykoodilla.

 

Näin kätevästi käytät Pivoa Tori-kaupoilla: 

 

Lataa Pivo iPhoneen

Lataa Pivo Android-puhelimeen

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: PIVO