Pääsiäinen ilman yllätysmunia on kuin yllätysmuna ilman yllätystä. Pyhien jälkeen suklaata on jäljellä korkeintaan suupielissä, mutta yllätysten muovisia koteloita lojuu sohvan alla ja lastenhuoneen pöydillä. Sieltä ne yleensä kuljetetaan vähitellen roskiin – vaan eipä kannattaisi. Niille näet voi keksiä monenlaista hyötykäyttöä!

Kysyimme Torin Facebook-yhteisöltä, mitä käyttöä he ovat keksineet koteloille. Tässä niksien satoa:

Pienten asioiden säilytys
Muovikotelo antaa hyvän kodin monenmoiselle pikkutavaralle. Esimerkiksi irronneet maitohampaat, terävät ongenkoukut, nuppineulat tai harvinaiset napit säilyvät niissä kätevästi.

Pienten asioiden väliaikaiskuljetus
Uimahallireissulla korut ja sormukset voi sujauttaa koteloon, niin ne eivät katoa käsilaukun syövereihin. Myös päivän lääkkeet, kasvovoiteen tai metsäretken laastarit kulkevat kivasti minirasiassa, eikä mukaan tarvitse pakata koko pakettia. Kotelo voi toimia myös minimatkaroskiksena, jonne voi tilanteen tullen sujauttaa purukumin suustaan!

Kotoilu
Muoviset kotelot sopivat hyvin kukkaruukun pohjalle salaojaksi. Kotelot voi myös säästää seuraavaan pääsiäiseen, täyttää karkeilla ja antaa virpojille. Yksi torittaja kertoi myös tallettavansa koteloihin auringon talteen talven varalle. Tässä vinkki muillekin!

Poimi syksyllä kypsiä tyrnimarjoja kotelot täyteen ja pane pakkaseen. Vievät vähän tilaa ja säilyvät hyvin. Talven pimeinä päivinä on kiva napsia niistä c-vitamiinit päivittäin.”

Askartelu
Vihreistä Lätkäliiga-munien koteloista näppärä askartelee vaikka lelusammakon. Virkkaaja taas loihtii kotelon ympärille suloisen amigurumi-otuksen.

Keksitkö vielä lisää käyttöä koteloille?

Tagged with →