Lähdössä tekemään kauppoja Tori-ostoksesta… mutta äh, ei käteistä! Montakohan kertaa olenkaan etsinyt kolikoita takkieni taskuista tai ostanut purkkaa kioskilta vain saadakseni juuri automaatilta nostamani setelin rikottua.

Uskoisin, että muitakin maksukortteihin tottuneita saattaa kiinnostaa uusi maksupalvelu, MobilePay, jossa maksamisen voi hoitaa pelkällä kännykällä. Ainakin meistä täällä Torissa tuntuu, että palvelu sopii Tori-kauppoihin kuin nenä päähän!

Kas näin kätevästi hoituu mobiilimaksaminen:

Pirkolla on kiva mööpeli, jolle ei kuitenkaan ole enää käyttöä. Pirkko laittaa ilmoituksen Toriin. Ostaja löytyy helposti: Pekan olohuoneessa kun on huonekalun mentävä aukko. Samalla Pekka ilokseen huomaa jo ilmoituksesta, että Pirkko hyväksyy mobiilimaksamisen MobilePay-järjestelmällä.

Hinta vahvistetaan puhelimessa ja eikun menoksi. Avaimet ja känny taskuun, lompakko ei lähtöhötäkässä tartu silmään, mutta eipä Pekka sitä tarvitsekaan.

Vartin päästä Pirkon ovikello soi. Hän esittelee kalusteen, joka todetaan yhdessä tuumin hyväkuntoiseksi. Kauppa on maksamista vaille tehty.

Pekka kaivaa kännykän taskustaan ja avaa MobilePay-sovelluksen näppäilemällä nelinumeroisen tunnuslukunsa. Tämän jälkeen hän naputtaa Pirkon puhelinnumeron ja summan – se on siinä. Kuittaus kertoo maksusuorituksen onnistuneen.

Myös Pirkko saa vahvistusviestin, että rahat ovat tulossa.

Palvelu on toteutettu yhteistyössä Danske Bankin kanssa mutta se toimii kaikkien kotimaisten pankkien asiakkaille. Lisäksi tarvitaan vain 15 vuotta ikää, älypuhelin ja kotimainen puhelinliittymä. Mikäli vastaanottajalla ei ole MobilePay-sovellusta, hän saa silti rahat, jos ryhtyy käyttäjäksi kuukauden kuluessa. Rekisteröintikin vie vain tovin.

Eikun rohkeasti kokeilemaan!

Lue lisää ja katso video täältä.