Kuvalla on suuri merkitys, kun myyt Torissa jotain. Kuvan ei tarvitse olla ammattilaistasoa, mutta mikä tahansa räpsykään ei kannata.

Kameraksi käy lähes mikä tahansa kamera: kännykkä, pokkari, järjestelmäkamera ja kaikki siltä väliltä. Jos kuvaat kännykän kameralla, älä käytä efektisuotimia, sillä niistä on vain haittaa tämän tyylisissä informatiivisissa kuvissa.

Vaate kannattaa, jos mahdollista, silittää ennen kuvausta. Sileä vaate laskeutuu kauniisti ja näyttää hyvältä kuvassa.

Vaatteen kuvaamisessa hankalinta on tuoda värit esiin oikein. Väri on kuitenkin ostajalle yksi tärkeimmistä valintakriteereistä.

Parhaiten vaatteen väri toistuu luonnollisessa valossa. Ota siis kuvat päivänvalossa, mutta vältä kuitenkin suoraa auringonpaistetta

Näin se käy:

  • Vaatetta ei välttämättä tarvitse viedä ulos päivänvaloon. Voit ripustaa sen henkarista vaikka makuuhuoneen yläkaapin kahvaan, jos kaappi on ikkunan lähellä.
  • Valitse neutraali ja tasainen tausta. Silloin vaate erottuu taustasta hyvin.

Tori_001

  • Ota kuva ilman salamaa. Salamaa kannattaa käyttää vain, jos se on mahdollista heijastaa katon kautta. Esimerkiksi järjestelmäkameroiden erillisellä salamalla tämä onnistuu. Kännykän salamaa en suosittele käyttämään ollenkaan.
  • Jos mahdollista, vältä ylipäätään keinovaloa, etenkin energiansäästölamppuja. Ne voivat vääristää värejä aika paljon.
  • Ota kuva riittävän kaukaa. Rajaa niin, että vaate täyttää lähes koko kuva-alan.
  • Kuvaa suunnilleen vaatteen puolivälin korkeudelta, jotta perspektiivi säilyy normaalina ja vaate ei näytä kapenevan ylös tai alaspäin enemmän kuin todellisuudessa.
Tori_004 Tori_007
  • Pidä kamera vakaana, kun kuvaat. Niin kuva ei tärähdä ja kuvasta tulee mahdollisimman terävä.
  • Muista kuvata vaate niin edestä kuin takaakin.
  • Jos vaatteessa on mielenkiintoisia yksityiskohtia, esim. hienot napit, ota myös niistä lähikuvat. Samoin erilaiset erikoiset saumat, paljetit ja muut yksityiskohdat saattavat kiinnostaa mahdollista ostajaa.

Tori_003

Vinkki: Jos tiedät jo nyt myyväsi loppusyksystä talvivaatteita, kuvaa ne jo nyt kesällä valmiiksi, kun on valoisaa!

JPeterF_twVinkit antoi Peter Forsgård, joka on helsinkiläinen valokuvaaja, joka kuvaa mieluiten ihmisiä. Pitkän uransa aikana Peter on kuitenkin kuvannut vaikka ja mitä ja julkaissut kaksi valokuvauksen oppikirjaakin. Peter pitää valokuvausaiheista blogia ja etsii Torista tietysti kameroita, linssejä ja muita valokuvaustarvikkeita.

Tagged with →