Pyysimme Kaara-ohjelman autoasiantuntijalta Antti Liinpäältä vinkit, joiden avulla auton myynti-ilmoituksesta saa mahdollisimman vetävän. Toisessa osassa Antti kertoo, mitä ilmoitustekstissä kannattaa kertoa.

займ 10000 рублей срочно без отказаKuvat herättävät mielenkiinnon ja varmistavat auton kunnon, mutta teksti kertoo asioita, jotka houkuttelevat tutustumaan myyntikohteeseen tarkemmin.

Valitettavan monet tyytyvät vain luettelemaan ilmoituksessa pakollisten teknisten tietojen ohella auton varusteita. Lista on toki hyvä olla olemassa, mutta kyllä ostajaa kiinnostaa tietää myös auton historiasta.

Tämä pätee etenkin yksityisen myyjän tapauksessa, mutta hyvin tehty taustatyö auton historiatiedoista ja sen mainitseminen myynti-ilmoituksessa erilaistaa myös autoliikkeen muista toimijoista ja kertoo selvää kieltä myyjän ammattitaidosta.

Joskus niukka teksti saattaa kieliä siitä, että autossa on jotain vikaa, jota halutaan peitellä. Kun ei kerrota mitään, saattaa olla, ettei ostajaehdokas huomaa mitään? Ei kannata lähteä tällaiseen.

Miten sitten tehdä hyvä myynti-ilmoituksen teksti?

  • Kerro rehellisesti auton historiasta. Kauanko olet käyttänyt. Miksi luovut? Minkälainen auto on ollut? Minkälaisessa käytössä on ollut? Mitä olet autolle tehnyt? Miten oletko huollattanut ja korjauttanut hajonneita osia? Minkälaisia muutoksia olet autolle tehnyt?
  • Lisäpotkua ilmoitukseen saat kertomalla, mitä mieltä sinä olet autosta. Miksi se on ollut hyvä, miksi ei? Ei on tärkeä, sillä se kertoo, että olet rehellinen ja suorasanainen.
  • Teksti on hyvä summata kertomalla kenelle auto mielestäsi sopii ja miksi.
  • Tämän päälle sitten se varusteluettelo ja pakolliset tekniset tiedot.

Avot, tuloksena on teksti, joka peittoaa perusmyynti-ilmoituksen 6-0!

Katsopa tästä vielä Antin vinkit videomuodossa!

Ja täältä löydät vielä Antin aiemmat vinkit hyvien kuvien ottamiseen autosta!

LiinpääBlogivieraamme Antti Liinpää on autotoimittaja, autoiluohjelman tuottaja sekä autoilun ja sisältötuotannon asiantuntija. Antti pitää silmällä käytettyjen autojen markkinoita Torissa ja etsii sieltä erityisesti kameroita ja kameratarvikkeita sekä unelmiensa autoa, joka on Land Rover Discovery3. Antin voit tavata Kaara-ohjelmassa.

Tagged with →