Kesälomalla moni suuntaa Suomen auvoisiin maaseutumaisemiin tai ulkomaille omalla kulkupelillä. Tällöin kuljettajan hartioille asetetaan tuntuva painolasti: perille olisi parempi päästä mahdollisimman mutkattomasti.

Varsinkin, jos matkassa on pienempiä matkaajia, on arvioidulla saapumisajalla erityistä merkitystä. Onneksi tämä ei enää vaadi Timo Rautiaisen tason kartanlukutaitoja, sillä navigaattorit auttavat reitin suunnittelussa ja sillä pysymisessä.

Vaikka karttaohjelmat löytyvät nykyään myös älypuhelimista, niin moni luottaa yhä erilliseen navigaattorilaitteeseen. Ai miksi?

Akku, joka kestää perille asti

Ensinnäkään kaikilla ei älypuhelinta ole. Ja vaikka olisikin niin navigointisovellus kuluttaa sen akun loppuun alta aikayksikön. Satunnaiselle autonvuokraajalle tai -lainaajalle tämä muodostuu ongelmaksi, heiltä kun harvoin löytyy autolaturia.

Se on ikävä pattitilanne, jos puhelin simahtaa Perähikiän hiekkatiellä, eikä itsetietoinen kuski suostu kysymään tuntemattomalta neuvoa.

6036277606-2

Tästä perus-Tomppa kaikkine tarvittavine varusteineen.

Datayhteyden hinta ulkomailla

Ulkomaanreissulla eksymisen todennäköisyys nousee kolmanteen potenssiin, ja silloin erillinen navigaattori on hintansa väärti.

Kännykkänavi vaatii aina mobiilidatayhteyden, jolloin roaming-maksuista voi kertyä sievoinen lasku. Sen sijaan navigaattorilaitteessa on erillinen sim-kortti, joka takaa huolettoman ajomatkan.

Erityistarpeet huomioon

3954353358-2

Esimerkiksi tämä navi on suunniteltu juuri motoristeille.

Mikäli liikut esimerkiksi moottoripyörällä tai matkailuautolla niin näihin kulkupeleihin löytyy omat navigaattorimallinsa. Kännykkää on vaikea kytkeä kiinni motskarin ohjaustankoon ja mahdoton operoida hanskat kädessä. Karavaanarille taas tiedot leirintäpaikoista ovat keskeisiä.

Kännykälle on muutakin käyttöä

Lapsiperheet tietävät, että takapenkin rauhallisuus on onnistuneen matkan tae. Kun istuminen alkaa puuduttaa, toimii kännykkä viihdekeskuksena, joka tarjoaa lisäaikaa. Ja silloin navigointi puhelimella ei enää onnistu.

Uusimmat kartat

Karttojen ajantasaisuus ei myöskään ole ongelma. Monet laitevalmistajat tarjoavat päivitysmahdollisuuden myös vanhempiin laitteisiin.

Käytetyn navigaattorin löytää varsin edukkaasti, ja Torista niitä on helppo metsästää. Toivotamme rentouttavia kesämatkoja kaikille!