Pianon hankinta voi olla perheelle iso investointi. Usein soittimen hankinta liittyy lasten soittoharrastuksen alkamiseen, esimerkiksi esikoisen pääsyyn musiikkiopistoon. Ensimmäinen piano ostetaan monesti edullisesti käytettynä siltä varalta, että into lopahtaakin jo ensi metreillä. Puntarointia tehdään tässä vaiheessa myös sen suhteen, ostaako tavallinen piano vai digipiano.

Edullisimmillaan soittimen voi löytää käytettynä noin sadalla eurolla, kalleimmillaan reilusti yli 10 000 eurolla. Peruspianojen lisäksi Torista löytyy koko ajan enemmän myös vaativaan ammattikäyttöön soveltuvia pianoja ja flyygeleitä.

Kannattaa muistaa, että hintaan pitää mahdollisesti laskea myös pianon kuljetus ja viritys.

Arvopiano voi vaurioitua, jos sitä ei kuljeteta asianmukaisesti. Joillain yrityksillä on käytössään jopa hommaan tarkoitettuja pianonkuljetusrobotteja!

Kaupanteon yhteydessä on fiksua sopia koesoitosta myyjän kanssa. Vaikka kaikkea ei pianosta saakaan selville pelkällä koesoitolla, on soittotuntuma kuitenkin tärkeä. Usein myös suositellaan, että pianon kunnon tarkastaisi ammattivirittäjä. Varsinkin silloin, jos kyseessä on arvokas soitin, joka on ollut vaikkapa perikunnan hallussa ja monia vuosia vailla soittajaa, kannattaa sopia myyjän kanssa tarkastuksesta.

Pianon kodinvaihdon yhteydessä sen ympäristön kosteus ja lämpötila muuttuvat, ja se saattaa mennä epävireeseen. Pianolle onkin syytä antaa aikaa sopeutua olosuhteisiin uudessa paikassa ja vasta sitten antaa ammattilaisen virittää sen.

Tagged with →