Sähköautot ovat nyt kovassa nosteessa. Lukuisat autonvalmistajat ovat tuoneet myyntiin oman versionsa sähköisistä menopeleistä. Suomessa niiden määrä onkin lähes kolminkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana.

Eikä ihme! Sähköautot ovat ekologisia, hiljaisia ja latauspisteitäkin löytyy nykyään aina Suomi-neidon siroa käsivartta myöten. Sähköauton käyttö on edullista ja perushuoltojen tarve vähäinen. Huonoiksi puoliksi sen sijaan luetaan tyyris hankintahinta, latauksen kesto ja pakkasella lyhentyvä toimintasäde.

Suomen säähän tai akkuteknologian kehitykseen me täällä Torissa emme voi vaikuttaa, mutta halvemmalla pääset, kun hankit sähköautosi käytettynä!

Keräsimme alle Torin valikoimasta muutaman helmen, joihin sähköautoa harkitsevan kannattaa ehdottomasti tutustua. Kuten nopeasti huomaa, valikoima on monipuolinen.

Nissan Leaf

Nissan Leaf – Tori.fi autot

Erityisesti kaupunkikäyttöön soveltuva Nissan Leaf on Suomen myydyimpiä sähköautoja. Valmistaja lupaa auton toimintasäteeksi noin 150–230 km, tosin todellinen pituus riippuu muun muassa ajotyylistä ja säätilasta. Leafiin mahtuu ihan mukavasti pieni perhe tavaroineen, mutta se on mainio valinta myös itsekseen autoilevalle.

Pikalataus: KYLLÄ

Mercedes Benz B Electric Drive

Mercedes-Benz B Electric Drive – Tori.fi autot

Tyylikäs ja sporttinen Mersu on markkinoiden tilavimpia sähköautoja. Käännettävien takapenkkien ansiosta sen tavaratilaa saa laajennettua entisestään, mikäli tarvetta kookkaiden tavaroiden kuljetukseen ilmenee. Noin 200 km toimintasäteellä varustetun menopelin ajotuntumaa on kehuttu erityisen jämäkäksi ja miellyttäväksi.

Pikalataus: EI

Tesla Model S

Tesla Model S – Tori.fi autot

Ja tietysti Tesla, tuo sähköautojen ehdoton klassikko ja monien autoharrastajien märkien päiväunien kohde. Huomiota herättävä muotoilu, valtava kattaus ominaisuuksia ja reipas kiihtyvyys ovat nostaneet Model S:n niin autokriitikkojen kuin kuljettajienkin valtavaan suosioon. Kiitosta kerää myös noin 500 km toimintasäde, joka on tällä hetkellä markkinoiden pisin.

Pikalataus: KYLLÄ

VINKKI: mikäli sähköauton hinta tuntuu liian suurelta kertakustannukselta, tutustu ihmeessä autorahoituskumppaneihimme. Pääset laskemaan koron määrän ja kuukausierien suuruuden klikkaamalla unelma-autosi myynti-ilmoituksesta ”Laske hinta rahoitukselle”.

Tagged with →