Teksti: Maiju Koivisto

Valmistun sisustussuunnittelijaksi tänä syksynä ja suoritin opinnäytetyöni stailaamalla myytävän kaksion kokonaan Torista ostetuilla tavaroilla. Turussa sijaitseva huoneisto oli alun perin 1960-luvun kuosissa ja tein siihen kaiken sisustussuunnitelmaa, remonttia ja stailausta myöten. Idea käytetyistä huonekaluista ja rakennusmateriaaleista johtui osittain tiukasta budjetista, mutta myös siitä, että olen aina arvostanut vanhaa ja hyvää tavaraa. Kierrätys ja ekologisuushan on meidän kaikkien etu.

Sain hankittua suurimman osa tuotteista Torista, jossa hinta ja laatu olivat kohdillaan. Torista löytyivät kaikki huonekalut, sisustustavarat, peilit ja valaisimet, mutta myös kodinkoneet ja jopa vessan pytty ja lavuaari. Joukossa oli aivan uskomattomia löytöjä.

keittiö ennen 2

keittiö jälkeen 2

ruokailutila ennen2ruokailutila jälkeen2

Projekti vei aikaa, mutta lopputulos oli niin hyvä, että asunto meni heti kaupaksi. Opettaja ja arvijoitsijat hämmästelivät, miten kaunista ja hyvää tavaraa olin löytänyt. Kukaan opiskelijoista ei ollut toteuttanut vastaavaa ratkaisua. Sain työstä parhaimman mahdollisen arvion. Huomiota kiinnitettiin myös hyvään suunnitteluun, jota tarvittiinkin paljon, sillä asunnossa käytettiin monia tuotteita eri tavalla kuin mihin ne oli alunperin tarkoitettu.

vessa ennen vessa jälkeen

Toivon, että esimerkkini innostaa muitakin käyttämään Toria. Suunnittelijana osaan itse valita oikeat tuotteet, värit ja muodot ja arvioida, miltä kokonaisuus näyttää valmiina. Se, miltä loppuratkaisu näyttää missäkin tilassa, ei välttämättä ole niin yksinkertaista.

parveke ennen parveke jälkeen

Maiju Koiviston kotisivut aukeavat lähiaikoina osoitteessa www.villapaaskynpesansisustus.net

villa pääskynpesä

http://rusbankinfo.ru

Tagged with →