Työkaveri tuli tohkeissaan töihin hankittuaan Torista hyvään hintaan himoitsemansa klassikkosohvan. Siinä turistessa vastaavia tarinoita tuntui löytyvän yhdeltä sun toiselta kollegalta.

Joka kolmas suomalainen ajattelee, että sohva on kodin sydän. Myös Torin tilastojen perusteella sohva näyttää yhä olevan kodin keskeisimpiä kalustehankintoja. Torissa on kautta aikain tehty runsaasti huonekalukauppaa, mutta sohva sinnittelee hakutilastojen kärjessä, ja päivätasolla sohvahakuja tehdään tuhansittain.

Toriin tuli viime vuonna keskimäärin 370 sohvaa tai nojatuolia myyntiin vuoden jokaisena päivänä.

Erityisen vilkkaasti kauppa käy näin lomakauden jälkimainingeissa, kun me suomalaiset inspiroidumme vahvasti valmistautumaan syksyyn, sisustamaan ja ehostamaan kotia tai mökkiä piirun verran uusiin kuosiin. Varsinkin hyväkuntoiset ja tunnetun brändin valmistamat sohvat tekevät hyvin kauppansa. Elokuussa myyntiin tulleista sohvista kolmannes meni kaupaksi miltei samoin tein. Tuotemerkkiin liittyvä mielenkiinto korostuu selvästi niin miehillä kuin naisillakin, ja selvästi eniten Torista haetaan Artekin kalusteita. Kuuluipa työkaverinkin hankinta olevan hyvinpidetty Artek-kaunotar. Kokemuksella voi siis todeta, että niitä saattaa löytää Torista hyväkuntoisina, mutta uskomattoman edullisesti.

Sohvaa romanttisempaan makuun?

Sohvaa romanttisempaan makuun?

Elokuussa myydyissä sohvissa näkyy Artekin lisäksi runsaasti Askoa, Iskua, Ikeaa, Furninovaa, Natuzzia, Stemmaa ja Bellusta. Sohvia ostetaan monenlaisilla budjeteilla, ja Ikea johtaakin joukkoa myydyimpien sohvien kärjessä, kun katsotaan ilmoituksia merkkikohtaisesti. Vuode- ja divaanisohvia myydään tällä hetkellä erityisen runsaasti.

Ylväsryhtisen istuin?

Ylväsryhtisen istuin?

Hinta näyttäisi olevan kriittinen tekijä sohvakaupoilla, oli kyseessä se kodin sydän tai pienempikin mööpeli. Tänä vuonna Torissa myytyjen sohvien keskimääräinen pyyntihinta on ollut 173 euroa. Kalleimmasta myydystä sohvasta pyydettiin 3450 euroa. Torissa vielä oikeaa ostajaa odottelevien sohvien keskihinta lähentelee 400 euroa. Sohvan hinnan kohdalla 300 euroa tuntuisi olevan tietynlainen haamuraja, jonka jälkeen myyntiajat pitenevät. Löytöjä etsiessä kannattaa kuitenkin olla skarppina ja hakuvahdit viritettyinä.

Tagged with →