Cross training tai CrossFit on liikuntaa, jossa hypitään, juostaan, nostellaan ja käytetään oman kehon painoa apuna kuntoilussa. Laji on nostanut suosiotaan etenkin niiden parissa, joita samojen salivehkeiden nykiminen jo tylsistyttää, mutta kovalla intensiteetillä treenaaminen kiinnostaa.

Cross trainingia voi harrastaa sisäsiististi ja turvallisesti CrossFit-saleilla, mutta seikkailunhaluinen ja treeniliikkeet taitava rakentaa takapihalle uniikin radan omaksi ilokseen!

Aktiiviharrastaja Tommi esimerkiksi kertoo Don’s Crossfit -blogissaan sekä painivansa itse tehdyn hiekkasäkin kanssa, vetävänsä leukoja männynoksassa että hinaavansa vanhasta pulkasta ja kakkosnelosesta nikkaroitua painokelkkaa. Nerokasta!

Kurkataanpa siis, mitä vermeitä Torista löytyy tee-se-itse-kuntoilijalle:

Köysi

Hauis kasvaa ja hartiat pullistelevat, kun otat asiaksesi kiipeillä köyttä pitkin katonrajaan tai pyörittää SuomiMiehen tapaan raskasta köyttä kuin hyppynarua konsanaan!

crossfit köysi

Slosh pipe – hölskyputki

Yksi cross trainingissä suosituista välineistä on ns. Slosh pipe: muoviputki täytetään noin puolilleen vedellä ja tukitaan molemmista päistä. Hölskyvän ja painavan putken kanniskelu kehittää etenkin syviä tukilihaksia. Askartelu- ja treeniohjeita vaikka täältä.

sloshpipe crossfit

Rengas

Traktorin rengas on cross trainingin klassikko. Sitä voi flipata, vyöryttää, pyörittää tai raahata pitkin pihaa, tai vaikka punnertaa sen lämmintä kylkeä vasten. Kunto Plus antaa hyviä vinkkejä renkaanretuutukseen.
Screen Shot 2016-08-24 at 14.48.51

Voimaleka

Kun olet alistanut traktorinrenkaan kanveesiin kaikilla keksimilläsi tavoilla, on aika tarttua lekaan. Myös nyrkkeilijä Robert Helenius tykkää mäiskiä rengasta. Muista pitää tiukasti varresta kiinni!

leka

Boksit

Hyppimällä saat lisää räjähtävää voimaa ja jäntevyyttä. Ponnistushommissa tukevat laatikot ovat kultaakin kalliimpia. Kurkkaa malliksi MeNaisten video, jossa cross fit -ammattilainen Emilia Leppänen tekee boksihyppyjä.

Screen Shot 2016-08-25 at 16.01.19

Käsipainot

Massiivisten nostelu- ja vyörytysharjoitusten lomassa voit välillä puhallella ja tehdä vaikka vähän hauiskääntöjä tällä motivoivalla atleetin messinkipatsaalla!

Screen Shot 2016-08-24 at 14.52.33

Jos tee-se-itse-puuhasteluun ei treeniohjelmassasi liikene aikaa ja turvallisuuskin mietityttää, löytyy Torista myös runsain määrin ihan virallisia kuntoiluvälineitä edulliseen hintaan!

Tagged with →