Eräänä kauniina päivänä vaimoni toi kasan metallisia osia eteeni ja sanoi: “teepä näistä minulle lamppu”. Ihan se ja sama miten, mutta lamppu niistä pitää syntyä. Jep jep. Tässä kohtaa katosi satujen prinssiltä itseluottamuksen viimeisetkin rippeet – LAMPPU?

Tovin ja aika pitkänkin tovin pähkäiltyäni aloin kasaamaan tuota minun silmissäni romukasalta näyttävää “pinoa” lampun muotoon. Kasattiin ja purettiin, sama uusiksi useamman kerran. Kuten kaikissa onnellisissa tarinoissa, siitä syntyi lamppu joka vieläpä toi valoa!

mummonkannu4837375394

Tuli uusia monen romuksi kutsumia osia eteeni. Niistä oli pinottu mitä kummallisempia virityksiä ja aina vaan tuli sama kysymys, saatko tehtyä näistä lampun? Monesti teki mieleni tokaista, NO EN SAA!

Pikku hiljaa löysimme yhteisen kielen. On kasa romua, ajatus mitä niistä pitää syntyä, ai niin, sitten vielä se toteutus. Alkoi siis syntyä lamppu, toinenkin. Samassa huomasimme, että tästä tuli meidän harrastus. Toinen istuu pienen romukasan keskellä ja huutaa voisiko tästä tulla jotain, samaan aikaan kun toinen poraa vaatimattomalla akkuporakoneella reikää ja vastaa, että, ootas nyt ku tää eka reikäkin edelliseen on vielä kesken.

No siis, ollaanko nyt parisuhteen parhaimmassa hetkessä, kun on löytynyt yhteinen harrastus joka tuo valoa elämäämme? Vastaus: ollaan.

Ja seuraavana päivänä paloi sulake tai jotain… on pimeää ja romukin on loppu. Vanha nörtti (siis minä) kaivaa läppärin esiin ja eikun hakukoneet käyntiin. Mistä löytyy romua? Hyvin nopeasti selviää, että ei sitä mistään saa ostettua sellaisenaan. Osan saat sieltä ja toisen tuolta. Samalla tajusimme, että harrastukselle, tai sen tuotoksien tyylille on joku nimikin, kun hakukone palautti sanan SteamPunk.

Olkoon vaikka mikä Steam… mutta ne osat puuttuu edelleen.

Kävimme uteliaisuuttamme kiertämässä kirpputoreja. Myyntipaikka toisensa jälkeen alkoi autossamme olla taas mitä kummallisempaa tavaraa, siis sitä romua, eli kultaa.

No niin, kahdeksastoista lamppu kun tuli valmiiksi ja sitä soviteltiin johonkin ainoaan vapaaseen koloon talossamme, niin tuli mieleen, tässäkö tämä nyt sitten oli?

vanamo6518781494

Aika pitkä tovi oltiin vaan ja ihmeteltiin, kunnes vaimo tuli ja kysyi, voisitko hävittää “tuon” pois, kun hän haluaa tuohon kohtaa seinää uudenlaisen lampun.

Mun piti siis osata sekä tehdä niitä lamppuja että hävittää ne. Väitin olevani nörtti. Ööö.. internet, voiko siellä ostaa tai myydä jotain?

Tämä on niitä hetkiä elämässä jossa sisäinen Sulo Vilen (kun halvalla sai, vs kun halvalla myy) herää ja ei ei ja ei, tämä ei ole roskaa. Jos olisin innokas, niin jokuhan voisi vaikka tämän kierrättää, vai jopa ostaa?

Sitten muistin nähneeni mainoksia Tori.fi -palvelusta ja sinne uppouduin. Ensimmäistä myynti-ilmoitusta väännettiin pitkään. Helppoahan se oli loppujen lopuksi.

4653118995

Eli nyt olen löytänyt paikan jossa voin päästa eroon siitä tavarasta johon vaimo sanoi, että hävitä tuo. Joo… samaan hengenvetoon minulla on paikka josta voin löytää sitä kultaa, eikun siis romua.

Mun romu, sun kulta, ostatko lampun multa… miten se menikään?

Jossakin kohtaa tämä kaikki kääntyi siihen, että tavaraa alkoi tulemaan sisään ja aina joskus jotakin myytiinkin pois. Edelleen ruuvaan irti kaiken mahdollisen ja otan talteen irtoavat osat, jopa ruuvit. SteamPunk. Joo, tyylisuuntamme, mutta liki 100% vielä tehtynä kierrätysosista.

Hullun puuhaa, mutta kivaa.

rantarosvoRantarosvon Marko ja Milla valmistavat steampunk-lamppuja kierrätysmateriaaleista Paraisilla. Lampputehtaaseen pääsee tutustumaan Facebook-sivuilla. Tori-profiili löytyy Markon nimellä. Valaisimia voi myös kärkkyä hakuvahdilla ja koodisanalla ”steampunk”.  

Tagged with →