Kuinka vanha olet 15 vuoden päästä ja millaista elämäsi silloin on? Useimmat kissat ja monet koirat kulkevat ihmisensä rinnalla hyvän matkaa yli kymmenen vuotta, ainakin jos on onnea. Oletko valmis jakamaan karvaisen kumppanisi kanssa myötä- ja vastamäet, tuli mitä tuli? Jos vastasit kyllä, selvisit ensimmäisestä haasteesta.

Harkinta edistää omaakin hyvinvointiasi

Lemmikin hankinta edellyttää harkintaa, eikä päätöstä kannata tehdä hätiköiden. Vaikka eläin tuo valtavasi iloa elämään, jokaisen pennun hankintaa harkitsevan on hyvä tiedostaa, että tulevasta perheenjäsenestä aiheutuu joskus myös huolta ja kuluja.

Kuluista pennun hankintahinta on se pienin, joten rotukoiraa tai -kissaa ei kannata valita halvan hinnan perusteella. ’Edullinen’ pentutehdaspentu saattaa tulla kehnojen lähtökohtiensa vuoksi monin verroin kalliimmaksi kuin vastuulliselta kasvattajalta hankittu koira.

Karvakaverin hankintaa on syytä harkita huolella.

Turvallisesti lemmikkikaupoille Torissa

Lemmikkieläimet ovat Torin katsotuin osasto, jossa on tälläkin hetkellä lähes 10 000 ilmoitusta ympäri Suomen. Torin laaja valikoima kattaa kissat, koirat, kalat, jyrsijät sekä monet muut eläimet ja niiden tarvikkeet. Ilmoituksien parissa viihtyy yli 20 000 lemmikeistä kiinnostunutta kävijää päivittäin. Erityisesti kissan- ja koiranpennut herättävät ihastusta ja mielenkiintoa, ja useat eläimet löytävätkin Torin kautta uuden rakastavan kodin.

Me Torissa haluamme mahdollistaa vastuulliset ja turvalliset lemmikkikaupat sekä eläimille että tuleville omistajilleen. Varotoimista huolimatta epäeettisyyttä ja vilpillisyyttä ei aina ole mahdollista todeta Toriin jätetyn myynti-ilmoituksen perusteella, ja välillä palveluun pääsee livahtamaan myyjiä, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Lemmikkiä hankkiessa kannattaa siis pitää tuntosarvet tanassa ja välttää kauppoja, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta. Yhteistyössä Mustin ja Mirrin kanssa laadimme sinulle viisi (5) hyödyllistä vinkkiä lemmikin hankintaan, joilla vältät alan yleisimmät sudenkuopat.

Torin lemmikki-ilmoituksien parissa viihtyy 20 000 kävijää päivittäin.

Kun olet ostamassa pentua Torista:

1.Tutustu ensin kasvattajaan, pennun vanhempiin ja pentueen ympäristöön. Käy itse toteamassa olosuhteet paikan päällä ja kysele paljon! Tiedustele rokotuksista, sirutuksesta, madotuksista, ruokinnasta, emon ja isän terveydestä, rodun terveystilanteesta ja vaadituista tutkimuksista, luonteista, turkinhoidosta jne. Pentujen myyjällä pitäisi olla näihin asioihin selkeä vastaus. Jos myyjä ei päästä sinua katsomaan pentuja, tuo vain yhden pennun näytille tai ehdottaa tapaamista jossain muualla, varo: olet melko todennäköisesti tekemisissä pentutehtailijan kanssa.

2. Mitä kasvattaja haluaa tietää sinusta ja perheestäsi? Mikäli myyjä ei osoita minkäänlaista kiinnostusta pennun tulevaa kotia kohtaan, suhtaudu myyjään erityisellä varauksella!

3. Tutustu rotukoirien ja -kissojen hintatasoon. Jos pentu on edullinen, kannattaa olla erityisen valppaana. Toisaalta on hyvä pitää mielessä, ettei kallis hinta ole tae vastuullisuudesta, joten kiinnitä huomiota myös muihin listattuihin seikkoihin.

4. Älä ota alle luovutusikäistä pentua. Koiranpennun pitää olla vähintään 8-viikkoinen ja kissanpennun vähintään 12-viikkoinen.

5. Yritä varmistaa pennun hyvä kunto. Pentujen, emon ja ympäristön pitäisi olla puhtaita. Kirkkaat, vuotamattomat silmät ja iloinen itsevarma käytös ovat hyviä merkkejä. Terve koira tai kissa ei haise, ei ole pelokas, flegmaattinen tai veltto ja liikkuu vaivattomasti. Pennun maha on korkeintaan hieman pullea, ja pikkuinen on utelias ja leikkisä.

Kissanpennun pitää olla luovutettaessa vähintään 12 viikkoinen.

Tunnista pentutehdas ja tee ilmoitus

Jos kaikista varotoimista huolimatta tiellesi sattuisi pentutehdas, älä missään tapauksessa osta pentua vaan ilmoita havainnostasi heti poliisille. Mikäli törmäät Torissa lemmikki-ilmoitukseen, jossa epäilet eläimen hyvinvoinnin olevan laiminlyöty, toivomme sinun ilmoittavan huolestasi meille ilmoituksen alaosassa olevalla Ilmianna asiaton ilmoitus -napilla. Mikäli et ole varma onko ilmoitus Torin sääntöjen mukainen, voit tarkistaa Torin eläinilmoituksia koskevat säännöt tästä.

Jos etsit lemmikiksesi kissaa, lue ihan ensin nämä vinkit. Jos haaveilet koiran hankinnasta, täältä löydät paljon hyödyllistä tietoa. Mitä enemmän sinulla on tietoa pennun hankintaan liittyen, sitä varmemmin osaat valita vastuullisen kasvattajan, sekä välttämään pentutehtaat.

Jos lemmikki-ilmoitus vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, sitä se yleensä on.

Valmiina rakastamaan!

Kun olet kotiläksysi tehnyt ja uusi perheenjäsen on laitettu varaukseen, voit heittäytyä hyvillä mielin ja täysin rinnoin hankkimaan pentutarvikkeita ja harjoittelemaan yhteiseloa pikku tassuttelijan kanssa. Mustin ja Mirrin nettisivuilla on tosi hyvät oppaat, joissa kissan- ja koiran elämän alkumetreille saa apua viikko viikolta:

Kissanpennun opas

Koiranpennun opas

Kissanpennun tarvikkeet

Koiranpennun tarvikkeet

Lue vinkit sopivan rodun valintaan

Musti ja Mirri tarjoaa kattavan oppaan pennun ensimmäisiin viikkoihin.

Toivotamme sinulle valtavasti onnea uuden parhaan ystäväsi kanssa!

Tagged with →