Tori on Suomen suurin kauppapaikka verkossa. Yli 2 miljoonaa suomalaista käyttää palvelua kuukausittain ja vuonna 2017 Torissa ylitettiin 10 miljoonan ilmoituksen rajapyykki. Tori on suosittu koko kansan keskuudessa ja käyttäjät myyvät toisilleen kaikkea kodin tavaroista autoihin ja asuntoihin. Torissa tehdään 8000 kauppaa joka päivä ja Tori-kaupan arvo on keskimäärin 65€, poislukien autot ja asunnot. Valitettavasti suosittu kauppapaikka houkuttelee apajille myös epärehellisiä toimijoita helpon rahan toivossa. Torissa tehdään pitkäjänteistä ja ennakoivaa työtä rikollisen toiminnan ehkäisemiseksi.

Yli 2 miljoonaa suomalaista käyttää palvelua joka kuukausi.

Huijaukset elävät sesonkien mukaan

Huijaustapauksia tulee Torissa ilmi muutamia satoja kuukausittain. Yleisimmin huijauksessa myydään jotain mitä ei ole edes olemassa, tai myyjällä ei ole aikomustakaan luovuttaa ostajan maksamaa tavaraa tai palvelua. Huijareita kiinnostavat isot rahat ja usein rikollisen kaupankäynnin kohteena käytetään arvokkaampia ja haluttuja tavaroita tai palveluita.

Huijaustapauksia tulee Torissa ilmi muutamia satoja kuukausittain.

Huijauksissa on havaittavissa selkeät sesonkipiikit.

Huijaustilanteeseen liittyy yleensä kiire: hiihtoloma on juuri alkamassa ja mökki on vielä vuokraamatta, konserttipäivä lähestyy eikä lippuja ole hankittu, opinnot alkavat uudella paikkakunnalla ja asunto täytyy vuokrata pikimmiten. Myyjä pyrkii saamaan ostajan lähettämään rahaa itselleen valheellisin perustein. Huijaukset mukailevat vahvasti vuodenaikoja, sesonkeja ja markkinatrendejä: keväällä pyörät ja veneet ovat suosittuja, syksyllä taas vuokra-asunnot kun muutetaan opintojen perässä. Uuden iPhonen lanseeraus voi kirvoittaa rikolliseen toimintaan, kun puhelinkauppa käy luonnostaan kuumana. Torin tiedoista voi päätellä, että pitkäkyntiset viettävät myös kesälomaa ja pitävät vapaata aurinkoisina päivinä.

Teemme jatkuvaa työtä rikollisen toiminnan kitkemiseksi

Me Torissa panostamme siihen, että kauppa käy turvallisuudesta tinkimättä. Pääasiassa Tori-kaupat sujuvat mallikkaasti ja sääntöjä noudatetaan. Kaikki ilmoitukset käyvät läpi tarkistuksen ennen kuin ne julkaistaan – joko koneellisesti tai Tori-tiimin toteuttamana. Ideana on, että kone tekee julkaisupäätöksiä selvissä tapauksissa ja seuloo tiimille käsiteltäväksi ilmoituksia, jotka vaativat asiantuntijan harkintaa. Ilmoituksen sisältö tarkistetaan laadun varmistamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi.

Pääasiassa Tori-kaupat sujuvat mallikkaasti ja sääntöjä noudatetaan.

Rikollisen toiminnan kitkemiseksi teemme aktiivista yhteistyötä mm. Poliisin, Tullin, veroviranomaisten ja eläinsuojeluyhdistyksen kanssa. Turvallisuuden edistämiseksi rohkaisemme Tori-käyttäjiä ilmiantamaan epäilyttävät ilmoitukset ja ilmoittamaan Tori-tukeen mikäli he epäilevät tulleensa huijatuksi. Käyttäjien valistaminen ja rikollisesta toiminnasta tiedottaminen ovat tärkeässä roolissa Torin turvallisen kaupankäynnin eteen tehtävässä työssä.   

Suosittelemme tekemään kaupat aina kasvotusten.

Suosittelemme tekemään kaupat aina kasvokkain ja julkisella paikalla. Hälytyskellojen tulisi soida mikäli ostajaa pyydetään lähettämään rahaa näkemättä kauppatavaraa. Myös käteinen raha kauppatilanteessa on turvallisuusriski rahaväärennöksen ja varkauden osalta. Mobiilimaksaminen on tänä päivänä helppoa ja nopeaa. Mobiililompakko vapauttaa kauppakumppanit käteisen rahan käyttämisestä, ja se kulkee kätevästi mukana kaikkialle.