Jokainen, joka on joskus pakannut vauvan tavaroita reissua varten tietää, että pienellä ihmisellä on massiiviset kantamukset. On vaippaa, kärryä, kaukaloa ja ties mitä tuiki tarpeellista.

Vauvan varjolla tulee joskus hankittua myös vähemmän tarpeellista tavaraa. Kysyimme Torin Facebookissa, mitä turhaksi osoittautunutta haikara toi tullessaan. Kiitos kaikille vastanneille!

Ääniä saivat muunmuassa: pakastimessa kylmennettävä, ikeniä viilentävä purulelu, vauvan kylpytuki, tuttipullon lämmitin, rintakumit, hyppykiikku ja lelukaari. Ne eivät monen lapsiperheen tarvehierarkiassa yltäneet kovin korkealle.

Hyppykiikku

Hyppykiikkuja on moneen makuun, olisiko teillä käyttöä?

Toisaalta tulokkaan omat mieltymyksetkin selviävät vasta pikkuhiljaa. Vauvahuumassa hankittu kätevä kantoliina tai sisustukseen sovitettu pinnasänky voivat jäädä kaapin pohjalle tai päätyä pyykkien säilytykseen, kun vauveli ei niissä viihdykään.

Näin eräs monilapsisen perheen äiti asianlaidan totesi:

”Aina sitä varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla ajattelee, että kaikkea tarvitsee, mutta näin kolmannen kohdalla jo tietää, ettei kaikkea kannata hamstrata!”

Useamman lapsen perheessä vaatteita kierrätetään sisarukselta toiselle. Silti niitäkin saattaa jäädä käyttämättä, jos lapset ovat syntyneet eri aikaan kalenterivuotta. Toppahaalaria kun ei tarvitse, jos se on sopiva keskikesällä, mutta kinnaa jo loppusyksystä.

Hyväntahtoiset sukulaiset tuovat myös mielellään tuliaisia ja lahjoja tuoreelle perheelle:

”Anoppi toi lavallisen tuttelia. Meillä kuitenkin hoidettiin maitoallergiset ipanat täysimetyksellä.”

”Meillä on jokaiselle lapselle tullut ristiäisissä ja ekoilla synttäreillä leluja lahjaksi, mutta käyttämättä ovat jääneet, kun lapsia kuitenkin kiinnostavat enemmän kauhat, kattilat ja muut kodin tavarat.”

Ehkäpä paras ja aineeton lahja tuoreelle perheelle olisi sittenkin lupaus lastenhoitoavusta?

Kylpytuki askarruttaa - mahtaisiko kylveys onnistua ihan vanhemman lämpöisellä käsivarrellakin?

Kylpytuki askarruttaa – mahtaisiko kylveys onnistua ihan vanhemman lämpöisellä käsivarrellakin?

Onneksi vauvaperheet jos ketkä ovat hanakoita kierrättämään. Lapset kasvavat etenkin ensimmäisen vuoden aikana hurjaa vauhtia, joten monenmoista tarviketta löytyy vähän käytettynä ja erinomaisessa kunnossa.

Mikäli siis oma taapero ei potalle suostu tai oman asunnon mitat eivät taivukaan hoitopöytään, löytyy takuuvarmasti joku perhe, jossa tarvikkeille on tarvetta.

Tagatty avainsanoilla →