Käytetyn auton hankinta on prosessi, joka pitää sisällään useita epävarmuustekijöitä. Ostaja pohtii kriteereitä hankinnalleen oman budjettinsa, aikataulunsa ja alakohtaisen harrastuneisuutensa ja tietämyksensä asettamissa rajoissa. Mitä kaikkea auton historiasta, automerkistä ja aiemmista omistajista tulisi ottaa selville, jotta osaisi tehdä järkevän valinnan?

Syvimpien sudenkuoppien välttämiseksi kokosimme käytetyn auton ostajalle muutaman hyödyllisen vinkin, joiden avulla päätöksenteko helpottuu. Moottori.fin päivitetty vikatietolista paljastaa millaisia mallikohtaisia vikoja autoissa on ja Autoleima.fin rekisterinumerohaku paljastaa kattavasti ajoneuvon tiedot perustuen Trafin ajantasaiseen tietokantaan. Älä siis haksahda pommiin vaan tarkista yleiset mallikohtaiset viat ja tietyn ajoneuvon yksilölliset historiatiedot ennen ostopäätöksen tekoa. 

Moottorin vikatietolista avuksi käytetyn auton hankintaan

Moottori.fi vikatietolistan alasvetovalikko

Katsastus- ja muut vikaraportit kertovat eri automallien vikamääristä ja asettavat automallit paremmuusjärjestykseen. Valitettavasti vikaraporttien tuloslistat eivät kuitenkaan kerro kovin tarkasti, millaisia mallikohtaisia vikoja autoissa on. Moottorin vikatietolista on Suomen kattavin ajoneuvojen vikoihin perustuva tietopankki ja se paljastaa sadan kotimaassa suosituimman henkilöautomallin yksityiskohtaiset vikatiedot. Listalta voit helposti tarkistaa onko automalli vikaherkkä ongelmakimppu vai luotettava kyyditsijä. Vikatietolista on auton ostoa harkitsevalle helppokäyttöinen ja ajantasainen työkalu kattaen sadan ajoneuvomallin tiedot. Pääpaino tuoreimmassa vikalistauksessa on uudemmissa, 3-9 -vuotiaissa, automalleissa. Tätä vanhempien ajoneuvomallien vikatietolistat on löydettävissä Moottori.fi-verkkosivustolta erikseen.

Moottorin vikatietolista on Suomen kattavin ajoneuvojen vikoihin perustuva tietopankki.

Mallikohtainen vikatietolista on jaettu neljään kategoriaan sen mukaan missä yhteydessä vika on todettu: 1) katsastuksessa havaitut viat, 2) takaisinkutsuun johtaneet viat, 3) tielle jättäneet tekniset viat ja 4) autoilijoiden ilmoittamat viat. Työkalun alasvetovalikosta valitaan tutkittava automerkki sekä sen malli. Vikatietolistan kotimaisia lähteitä ovat Autoliitto, A-Katsastus Oy ja Trafi. Saksasta tietoa kerätään ADAC:n, TÜV:n, Dekran, GTÜ:n, ja KBA:n tilastoista. Myös Britannian ajoneuvohallintokeskus DVSA on edustettuna.

Torin yksityiskäyttäjien jättämissä autojen myynti-ilmoituksissa on linkkaus vikatietolistaan.

Hyödynnä vikatietolista Moottori.fi sivulla – ota selville mallikohtaiset tyyppiviat ja varmista itsellesi hyvät autokaupat!

Moottorin vikatietolista on käytettävissä myös Torin yksityiskäyttäjien jättämien myynti-ilmoituksien kautta. Me Torissa haluamme osaltamme edesauttaa käytettyjen autojen sujuvaa kaupankäyntiä ja tarjota tukeamme yksityiskäyttäjien väliseen vaihdantaan.  Ajoneuvojen vertaiskaupassa on tärkeää, että osapuolet saavat tarvitsemansa tiedot kaupanteon tueksi.  Mitä enemmän tukea ja informaatiota, sitä helpompaa on päätöksenteko. Linkki vikatietolistaan löytyy Tori-ilmoitussivun pohjalta: Katso maan kattavin autojen vikatietolista Moottori.fi:stä

Moottorin vikatietolista on käytettävissä Torin yksityiskäyttäjien jättämien myynti-ilmoituksien kautta.

Autoleiman rekisterinumerohaku – enemmän tietoa, vähemmän yllätyksiä

Tilaa perustiedot tai älyraportti kätevästi rekisterinumeron perusteella.

Kun olet edennyt ostoprosessissa siihen vaiheeseen, että pohdit valintaa muutaman vaihtoehdon välillä, Autoleiman rekisterinumerohaun avulla voit vertailla autojen tietoja ennen ajoneuvon ostoa. Voit tilata pelkät perustiedot, jolloin kustannus on hieman edullisempi, tai perusteellisemman ja hinnakkaamman älyraportin. Perustiedot sisältävät ajoneuvon tiedot, historiadatan, rajoitukset ja varoitukset. Autoleiman älyraportti on kattavuudessaan ensimmäinen laatuaan. Älyraportti tarjoaa luettavaksesi ajoneuvon koko Trafiin tallennetun tarinan – ajetut kilometrit, katsastukset, omistajuushistorian sekä paljon muuta. Tiedot ovat aina luotettavia ja ajantasaisia. Voit hakea henkilö-, paketti- sekä kuorma-autojen tietoja. 

Autoleiman rekisterinumerohaun raportit palvelevat autokaupoissa sekä myyjää että ostajaa.

Torissa on 70 000 autoilmoitusta sekä yksityiskäyttäjien että autoliikkeiden jättäminä. Jokaisessa ilmoituksessa on Autoleiman rekisterinumerohaku esillä heti ajoneuvon perustietojen alapuolella. Rekisterinumerohaun raportit palvelevat autokaupoissa sekä myyjää että ostajaa – avoimet ja kattavat historiatiedot helpottavat ja nopeuttavat kauppojen syntymistä. Kauppoja jouduttaakseen myyjä voi tilata älyraportin valmiiksi jo myynti-ilmoitusta tehdessään luotettavuuden tueksi.

Autoleiman rekisterinumerohaku on hyödynnettävissä kaikissa Torin autoilmoituksissa.

Hyödynnä Autoleiman rekisterinumerohakua autokaupoissasi! Tilaa ajoneuvon perustiedot tai kattavampi älyraportti, ja varmista itsellesi turvalliset autokaupat.