Melkein jokainen nainen on joskus haaveillut itselleen tunnetun muotitalon käsilaukusta. Laukkujen hinnat uutena ovat välillä aika hurjia, ja hulppean summan törsääminen laukkuun voi kuulostaa liian radikaalilta. Tässä vaiheessa käytetty laukku voi kuulostaa aika houkuttelevalta sijoitukselta, mutta mitenpä tunnistat aidon tuotteen jäljitelmästä?

Luksustuotteiden nettikirpparit ja eri kauppasivustot ovat pullollaan second hand-laukkuja. Kysyimme Torin ikiomalta laukkuasiantuntijalta Jessiltä, mitä kannattaa pitää mielessä ennen kuin tekee ostopäätöksen käytetystä merkkikäsilaukusta.

Tässä kuumat vinkit:

1. Näe ja tunnustele paikan päällä.

Merkkilaukku on luultavimmin valmistettu laadukkaasta nahasta ja sen kyllä tuntee näpeissä. Käytä kaikkia kolmea aistiasi eli katso, tunnustele ja haista. Laukkuja tehdään enimmäkseen käsityönä, ja työnjäljen tulisi täten olla myös tarkkaa. Ovatko ompelusaumat sekä tikkaukset suoria?  Virheellisiä (aitoja) tuotteita ei päästetä koskaan markkinoille! Huono ommeljälki on siis heti epäilyttävää.

chanel lukko

2. Tarkkaile pakkausta.

Uutena laukut paketoidaan huolella merkin omiin laatikoihin ennen kuin ne luovutetaan asiakkaalle. Luksuslaukkua ei siis ikinä anneta myymälästä ostajalle muovikäärössä tai hintalappu kiinnitettynä!

3. Varmista, että kuitissa on oikea tuote ja sarjanumero.

Jossain laukuissa on aitoustodistus mukana, joten varmista, että sarjanumero täsmää tuotteen kanssa. Vinkki laukun myyjälle: älä kerro sarjanumeroa ilmoituksessa, ettei joku kopioi sitä ja käytä väärin.

Mikäli laukku on ostettu käytettynä eikä omistajalla ole kuittia/aitoustodistusta niin tuotteen voi käydä aitouttamassa. Aitoutuspalvelua on mahdollista tehdä sähköisesti ja siitä voi saada asiantuntijan tekemän lausunnon tuotteen aitoudesta. Huomioithan, että kaikki eivät tarjoa aitouttamista sähköisesti vaan tuote pitää kenties tuoda paikan päälle.

4. Pyydä kuvia.

Pyydä mahdollisimman selkeitä lisäkuvia tuotteesta. (Sisäpuolelta, vuoresta, sisäpuolen logon tikkauksesta…?)

Chanel laukku

5. Arvioi hintaa realistisesti.

Muista, että käytettynäkin luksuslaukku säilyttää todella hyvin markkina-arvonsa. Tämän vuoksi käytetyn hankinnassa ei välttämättä tee suuria rahallisia säästöjä. Mikäli saat tuotteen naurettavan edullisesti, hälytyskellojen on syytä alkaa soida. Tutustu tarkasti kyseiseen tuotteeseen ja ole tietoinen sen alkuperäisestä hinnasta uutena. Toki laukun kunto vaikuttaa hinnoitteluun erittäin paljon.

+1 Luota vaistoihisi.

Kun kyse on näin arvokkaasta tuotteesta, luota vaistoihisi. Mikäli tuote vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta ja vatsan pohjalle jäi pienen pieni kutina, ostopäätöstä kannattaa vielä harkita. Asiaa ei auta, että myyjä hoputtelee kauppojen kanssa ja tahtoo saada myytyä mahdollisimman nopeasti. Reilu myyjä antaa sinun miettiä asiaa rauhassa yön yli ja vastaa mahdollisesti mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Onhan luksuslaukun osto luultavasti aikoinaan ollut myyjällekin arvokas ja harkittu hankinta.

Tagged with →