Oletko koskaan miettinyt, miten ihmiset ostavat ja myyvät tavaroita muissa maissa? Omistajamme Schibsted pyörittää Torin kaltaisia palveluita ympäri maailmaa. Tavatessamme säännöllisesti eri maiden kollegoiden kesken on aina erittäin mielenkiintoista vertailla eroja.

Maantieteellinen laajuus nimittäin on valtava. Pohjoismaissa Suomen, Ruotsin tai Norjan kesken on aika samantyylistä menoa sekä kulttuurin että etäisyyksien puolesta. Ruotsista nyt löytyy vanhoja Volvoja vähän enemmän ja Norjasta ehkä sitten villapaitoja.

Heti etelämmäs mennessä peli muuttuu.

Ranskassa Torin vastine Le Bon Coin on paljon paikallisempi, minkä tietysti selittää se, että ihmisiä on enemmän. Suomessa ei ole tavatonta ajaa vaikka sadan kilometrin päähän noutamaan jotain, mutta Ranskassa kauppoja hierotaan tiiviimmältä lähialueelta.

Eurooppalaisesta näkökulmasta sitten taas elämä vaikkapa Vietnamin tai Marokon Toria vastaavilla sivuilla on varsin erilaista. Meillä kotieläimet tarkoittava pitkälti lemmikkejä, mutta esimerkiksi Marokossa lampaista ja vuohista tai Vietnamissa kanoista käydään säännöllisesti kauppaa.

Marokossa Toria vastaava Avito oli syyskuussa jopa hetken maailman suosituin lampaiden verkkokauppa, kun marokkolaiset valmistautuivat viettämään Id al-Adha -juhlapyhää ja tarjoamaan perinteiden mukaan lammasta juhla-aterialla.

Kielitaidon salliessa maailman eri Toreihin pääsee tutustumaan näistä linkeistä!

Ruotsi: Blocket (www.blocket.se)
Ranska: Le Bon Coin (www.leboncoin.fr)
Italia: Subito (www.subito.it)
Sveitsi: Tutti (www.tutti.ch)
Brasilia: Bom Negócio (www.bomnegocio.com)
Vietnam: Cho Tot (www.chotot.vn)
Marokko: Avito (www.avito.ma)

Tagatty avainsanoilla →